viernes, 11 de marzo de 2016

Autoestima i paternalitat positiva: us recomanem dos llibres



En relació a la xerrada - col·loqui del proper dilluns 14 de març de la que serà ponent l'Esteve Gay, metge i tècnic d'educació del PAEF, hem estimat convenient recomanar-vos dos llibres:

El primer d'ells, és una recomanació del propi ponent, i és  Infancia, la edad sagrada: años sensibles en que nacen las virtudes y los vicios humano, de  Evânia Reichert (Ed. La Llave. Barcelona, 2011).


Segons l’Esteve, aquest llibre “us pot ajudar a comprendre i educar les criatures: aprofundeix en la vinculació, el rol d'educació, la relació nen-adult i el despertar d'un nou paradigma: l'educació heteràrquica, sistèmica i humanitzada. Evânia Reichert ens ofereix una visió contemporània de les idees de Wilhelm Reich aplicada a l'educació dels nens per mitjà del cultiu de l'autoregulació, el respecte biopsicológico i els bons vincles. Autors com Winnicott, Erikson, Taronger, Bion, Maturana, Vigotski i Piaget enriqueixen aquesta innovadora proposta adreçada a pares, educadors, professionals de la salut i qualsevol persona que vulgui comprendre millor la seva pròpia infància”.


L'altra és Educar millor, de Carles Capdevila (Ed. Arcadia / ATM Arcadia , Barcelona, 2015) i és un recull d’entrevistes a personalitats de procedències diverses i i visions molt diferents del món de l’educació molt presents a Catalunya. El llibre vol crear debat i acompanyar les famílies i els mestres per aprendre, junts, a educar amb convicció i optimisme. Al butlletí L’Ampa ho Escampa, publicació de l’Ajuntament de l’Hospitalet de suport a les AMPA donen més informació sobre aquest llibre:

“L’autor creu que educar és apassionant i que també ho és parlar- ne, des de l’experiència ides de la reflexió. L’ humor i la responsabilitat no són incompatibles en aquest terreny, i tot allò que pugui fomentar confiança i alegria entre tots els agents implicats contribueix acrear un teixit de complicitats imprescindible en la tasca d’educar.

Els entrevistats són Carme Thió (psicòloga), Jaume Cela (mestre), Maria Jesús Comellas  (pedagoga, col·laboradora de la nostra Regidoria), Jaume Funes (pedagog), Eva Bach  (pedagoga), Gregorio Luri (mestre), Mariano Fernández Enguita (sociòleg), Joan Manuel  del Pozo (filòsof), Roser Salavert (mestra), José Antonio Marina (filòsof) i Francesco Tonucci (pedagog).

Les converses són una invitació al debat i permeten conèixer, no solament els camins que  han consolidat les seves vocacions, sinó l’ambició de fer bé les coses cada dia a les aules, al carrer i a casa”.


Nota: podeu trobar ambdós volums al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario