martes, 10 de marzo de 2015

Comença la preinscripció escolar 2015-2016 d'infantil, primària i ESO

 Preinscripció curs 2015-2016


(Font: L'Hdigital)

El 10 de març s'ha iniciat la preinscripció escolar 2015-2016 per als ensenyaments obligatoris (infantil, primària i ESO). El fet més destacat és que continua baixant el nombre d'alumnes de P3 mentre que augmenten els alumnes de 1er d'ESO. A L'H ha augmentat el número de grups que ofereixen el primer curs de la secundària obligatòria.

Les dades del padró municipal d’habitants de L’Hospitalet xifren en 2.545 el nombre d’infants que hauran de fer P3 el pròxim curs. Aquesta xifra representa 62 infants menys que el curs actual. L’oferta inicial de grups serà de 90, amb un total de 2.250 places ofertes.


Pel que fa a la distribució dels grups, hi haurà pocs canvis respecte a aquest curs: un grup més a l’Escola Joaquim Ruyra i un de menys a l’Escola Ramón i Cajal i a l’Escola Pere Lliscart. És a dir, hi haurà 51 grups en centres públics i 39 en centres concertats.

Pel que fa a l’oferta de primer curs d’ESO per al curs 2015-2016 el nombre de nois i noies nascuts l’any 2003 és de 2.263. L’oferta per a primer curs d’ESO és de 74 grups, tres més que el curs anteriors, amb 2.220 places. Així, els instituts Llobregat i Santa Eulàlia incrementen un grup cada centre, mentre que l’institut Can Vilumara conserva el seu tercer grup. Hi haurà 38 grups als centres públics i 36 grups als centres concertats.

Enguany, el període de preinscripció escolar per al proper curs serà més curt que d’altres anys. Per tant, les famílies que tenen infants que han de començar P3 o primer d’ESO, o bé que vulguin canviar de centre, hauran d’estar ben atentes a les dates del 10 al 17 de març, que venen marcades pel Departament d’Educació de la Generalitat.



A L'Hospitalet, la regidoria d’Educació ha fet un esforç per difondre aquest període d’inscripció més reduït i ha editat la guia dels centres educatius i també documentació que s’ha enviat a 5.000 famílies. També s’han distribuït més cartells que altres anys.

Les famílies podran presentar les seves sol•licituds de preinscripció al centre educatiu triat en primera opció, o bé a les dependències municipals del carrer Girona, 10. També es poden lliurar als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament. Sempre, això sí, entre el 10 i el 17 de març.

La web de la Generalitat ofereix tota la informació sobre els criteris de selecció. També es pot obtenir el formulari de preinscripció online.

Novetats per al pròxim curs

Una de les novetats per al curs 2015-2016 és que les famílies que facin la preinscripció per de P3 hauran de presentar un informe mèdic que emetran els pediatres amb la informació següent: factors biològics de risc; desenvolupament psicomotor; i dèficits visuals i auditius. 

També és novetat que els infants que hagin nascut prematurs podran incorporar-se a P3 a una edat diferent dels tres anys, depenent del seu nivell de maduresa evolutiva i a partir d’un informe facultatiu.
D'altra banda, els nens amb malalties que requereixin rehabilitació, podran rebre aquest servei als centres educatius.


No hay comentarios:

Publicar un comentario